PORTER BALLARD

HAASTATTELUSSA

PORTER BALLARD

Maailmanmestari Double Dutch Pairs sarjassa

World Jump Rope Championships

Nimi:             Porter Ballard

Ikä:                16

Mistä:           Idaho, USA

Insta:           @porterballard

Viime kesänä sain mahdollisuuden treenata maailman huippujen seurassa. Yksi ohjaajistamme oli 16-vuotias Porter Ballard. Hänen ja muiden USA:n joukkuelaisten opeissa saimme paljon inspiraatiota ja uusia temppuja.

Nyt Porter kertoo miten hän innostui hyppynarusta sekä pääsi huipulle! t. Kimmo

Miten aloitit hyppynaruharrastuksen?


8 vuotta sitten veljeni kertoi aloittaneensa hyppynaruharrastuksen osana koulun seuratoimintaa. Se kuulosti mielestäni todella siistiltä ja pyysin häntä ostamaan minulle oman hyppynarun. Sain oman naruni ja rakastuin lajiin! Harjoittelin tauotta monta päivää. Tasoni alkoi olla aika hyvä kahden vuoden itsenäisen treenin jälkeen. Kun olin vähän vanhempi meinin mukaan hyppynaruseuraan ja siitä kaikki lähti.

Kuinka usein harjoittelet?


Juuri nyt kouluvuoden aikana harjoittelen 3 kertaa viikossa n. 2-3 tuntia joukkueemme kanssa. Aina kun minulla on sopiva hetki joukkuetreenien ulkopuolella otan hyppiksen ja pompin. Kun kisat lähestyvät harjoittelemme 5 päivää viikossa 3-4 tunnin ajan kerrallaan. Treenisali sijaitsee 20 minuutin matkan päässä kotoani.Mikä on lempilajisi hyppynarussa?


Lempilajini hyppynarussa on solonaru ja double dutch . Pidän solonarusta koska siinä on loputon määrä temppuja ja sitä voi harjoitella koska tahansa yksin. Double dutch on myös mahtava laji, koska ryhmä voi kannustaa toisiaan parempiin suorituksiin, joka tekee temppusarjoista korkeatasoisia.


Kilpailetko tänä vuonna Norjassa World Jump Rope Championships-kisoissa?


Kyllä! Kilpailen tänän vuonna Norjassa ja olen todella innoissani. Harjoittelen ahkerasti jotta voin tehdä parhaani. Aikaisemmin olen tullut toiseksi muutaman kerran double dutch single - sarjassa. Viime vuonna Floridassa tulimme ensimmäiseksi double dutch pairs-sarjassa joka oli uskomaton kokemus.Mitä haluaisit sanoa lajin uusille harrastajille?


Jos hyppynaru on laji mistä pidät pysy sinnikkäästi sen parissa. Lajissa on niin paljon mahdollisuuksia. Ja mikä parasta; tarvitset vain kaksi kahvaa ja narun! Jos temppu on haastava älä KOSKAAN luovuta. Hyppynaru ei ole helppoa. Voi kestää jonkin aikaa oppia liike, mutta kun vihdoin onnistut se tunne on uskomaton. Kun olin pieni minulla kesti monta kuukautta oppia side swing cross-liike (ristihyppyvariaatio). Jos olisin silloin luovuttanut en olisi tällä tasolla millä olen nyt. Hyppynaru vaatii itsensä kannustamista ja motivoimista. Et voi tukeutua aina toisiin tai valmentajaan päästäksesi pidemmälle. Sinun pitää kannustaa itseäsi. Älä koskaan luovuta! Hyppynarusta voi tulla iso osa elämääsi.


Mikä on suosikkitemppusi?


Lempitemppuni on taaksevoltti, jossa laitetaan samalla kädet ristiin polvien taakse! (lajisanasto back tuck with AS). 

Pidän tunteesta, kun olen korkealla ilmassa, vedän jalkani ylöspäin, teen ristin, ja tulen takaisin maahan. Se on mielestäni hauskaa!


SAME SMILE OY

info@samesmile.fi

+358 40 5184697

Copyright @ Same Smile Oy, All Rights Reserved