Keravan Pesis hyödyntää harjoittelussaan hyppynaruja

Keravan Pesis hyödyntää harjoittelussaan hyppynaruja

Tässä blogijutussa esittäytyy pesäpallojoukkue, joka käyttää oheisharjoitteluun hyppynaruja! Miten piristävä yllätys, että pesisjoukkue on ottanut lajin haltuun.
KEITÄ OLETTE?
Olemme pesäpallojoukkue Keravalta. Joukkueemme nimi on Keravan Pesis -juniorit f-pojat. Harjoittelemme ja pelaamme Keravalla, mutta pelaajia tulee myös Tuusulasta ja Sipoosta. Seuran nettisivuille pääsee osoitteesta kepe.sporttisaitti.com . Instagramista seura löytyy käyttäjänimellä @keravan_pesis_juniorit
MITEN INNOSTUITTE HYPPYNARUSTA?
Olemme pitkään valmennuksen kesken miettineet jo hyppynarujen hyödyntämistä. Valmentajista Mikko kuuli Maijulta heidän ryhmänsä osallistumisesta hyppynarukisoihin ja hyppynaruista ylipäänsä. Samalla syntyi päätös tilata laadukkaita naruja myös pesisjoukkueen pelaajille. Hyppynaruja käytämme lähinnä talven harjoituksissa Keravan koulun saleissa. Narut otetaan yleensä esiin alkuverkkapelin jälkeen, jolloin muutenkin kehitetään koordinaatio- ja voimaominaisuuksia. Sen jälkeen on varsinaisen lajiharjoittelun aika.

MILLAISIA HYÖTYJÄ LAJISTA?
Ensinnäkin pelaajat ovat pitäneet naruhyppelystä treenien yhteydessä. Monet ovat harjoitelleet sitä myös kotona. Koemme, että naruhyppely on kehittänyt ketteryyttä sekä vartalonhallintaa, mikä on pesäpallon äkillisissä suunnanmuutostilanteissa ja pallon kiinniotossa keskeistä. Lisäksi niiden avulla saa aktivoitua koko kehon. Kuvittelimme aluksi, että naruhyppely saattaisi olla hyvinkin vaikeaa monille, mutta pelaajien edistyminen niiden kanssa yllätti kovasti. Olemme yhdistäneet naruja paljon eri suuntiin liikkumiseen ja eri askellusten  kanssa. Haastavinta on ehkä yrittää itse pysyä lasten taitojen kyydissä!
MILLAISIA HYPPYJÄ HARJOITTELETTE?
Teemme melko erilaisia hyppyjä naruilla. Yleensä hypimme liikuntasalia päästä päähän erilaisilla tyyleillä. Mm. tasaloikkia etuperin,  sivuttain, takaperin ja pyörien. Myös lapset itse ovat saaneet ideeoida erilaisia liikkumistapoja.

JOUKKUEEN TULEVAISUUDEN SUUNNITELMAT?
Nyt suuri osa pelaajista siirtyy e-ikäluokan sarjaan. Tänä vuonna tavoitteena on erityisesti ollut kehittää liikunnallisia ominaisuuksia ylipäätään sekä pelikäsitystä. Ensi vuonna painopiste tulee olemaan enemmän heitto, kiinniotto- ja lyöntisuoritteissa. Joukkue tarvitsee niihin vielä paljon varmuutta, jotta kilpasarjassa voidaan kamppailla tasapuolisesti parhaimpiakin joukkueita vastaan. Tämän vuoden tavoitteena oli voittaa kauden aikana otteluita vähintään saman verran kuin hävitä. Lisäksi jokaisen tavoitteena oli oppia ymmärtämään peliä paremmin.  Niihin tavoitteisiin päästiin. Pesäpallossa f-ikäluokassa ei pidetä sarjataulukkoa eikä kilpailla valtakunnallisella leirillä turnauksen voitosta. 
Joukkue pelasi kauden aikana Etelän alueen f-poikien sarjaa sekä osallistui Laitilan alueleirille sekä valtakunnalliselle Naperoleirille Kankaanpäähän. Ensi vuonna on tarkoitus pelata e-poikien kilpa- ja pelisarjaa, joissa on jo enemmän menestyksellisiä tavoitteita, mikä vaatii määrätietoista ja motivoitunutta talviharjoittelua joukkueelta. 
MUUTA KERROTTAVAA?
Joukkue on porukka innokkaita pesäpalloilijoita, joista osa on aloittanut lajin vasta hiljattain. Kehitystä on tapahtunut kauden aikana. Alla on kuva Laitilan alueleirin viimeisen pelin jälkeen.